Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra az iskolapadot koptatják a középiskolások és egyetemisták, akik júliusban és augusztusban a program támogatásával dolgozhattak.

"Közel 3 milliárd forintos keretösszeg a fiatalok vakációs foglalkoztatásában hasznosult. A kezdeményezésnek köszönhetően a nappali képzésben tanuló 25 év alattiak munkatapasztalathoz és szja-mentes jövedelemhez jutottak a szünidőben."

A Technológiai és Ipari Minisztérium sikeres programot zárhatott

A fiatalok két hónap alatt dolgozhattak önkormányzatoknál, a turizmus-vendéglátásban vagy a mezőgazdaságban.

"Eredetileg kétmilliárd forintos keretösszeggel indították útjára az idei kiírást. Az élénk érdeklődésre tekintettel a rendelkezésre álló forrásmennyiséget mintegy másfélszeresére emelte meg a tárca."

 4567 munkaadó kapott összesen több mint 2,9 milliárd forintot 26503 fiatal átmeneti felvételéhez. A támogatott 16-25 évesek négyötöde önkormányzatoknál, hivatalsegédként talált munkaalkalmat. Több mint ötezren vállalkozásoknál enyhítették a nyári többletterhelést a mezőgazdasági és idegenforgalmi főszezonban.

Az idei résztvevők túlnyomó többsége, 95 százaléka középiskolás.

A legtöbb dolgozó fiatalalla  Szabolcs megye lett az első, közel 3800 diákmunkással, szoros másodikként futott be Borsod. Kétezer fölötti a támogatottak létszáma Békésben és Csongrádban is.

„A fiatalok foglalkoztatási helyzete az általános mutatókhoz hasonlóan jelentősen javult 2010 óta. Munkanélküliségi rátájuk az akkori 30 százalékról a harmadára esett vissza. A pályakezdők elhelyezkedésének ösztönzését szolgálja a 25 év alattiak januárban bevezetett szja-mentessége"

– nyilatkozta a sajtónak Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.