Kezdőlap KÉK HÍREK

Igazoltatásból a bíróságra

A Győri Rendőrkapitányság befejezte egy 33 éves écsi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát, akinél a rendőrök egy közúti ellenőrzés során több bűncselekményre bukkantak.

 

Győrben, a Körkemence utcában közlekedett egy szlovák felségjelzésű személygépkocsi a Szabolcska Mihály utca felől a Fehérvári út irányába 2023. január 2-án 15 óra körül, amikor a rendőrök – ellenőrzési szándékkal – követni kezdték. A gépjármű a közelben lévő élelmiszerbolt parkolójába hajtott, majd abból a sofőr kiszállt, ekkor igazoltatták a 33 éves férfit.

Az intézkedés során a fiatalember ruházatát, illetve gépkocsiját is átvizsgálták, és a nadrágja zsebében két darab, kábítószergyanús kristályos anyagot tartalmazó nejlontasakot találtak, illetve a jármű utasteréből egy darab – szintén kábítószergyanús anyagot tartalmazó – műanyag fecskendő került elő.

A járőrök azt is megállapították, hogy a sofőrt a Komáromi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől, továbbá a fiatalember problémáját tetézte, hogy a gépkocsi forgalmi rendszámát nem az ellenőrzött autóra adták ki.

Az egyenruhások a 33 éves gépjárművezetőt elfogták, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol drogtesztet alkalmaztak, amely több kábítószerfajtára pozitív eredményt mutatott.

A Győri Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárásban a nyomozók igazságügyi toxikológus szakértői, illetve igazságügyi orvos szakértői véleményeket szereztek be. Ezek kimondták, hogy a férfinél talált anyagok kábítószernek minősültek, illetve az is bizonyított, hogy a rendőri ellenőrzés idején a sofőr kábítószer hatása alatt, bódult állapotban vezetett.

Az écsi férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, kábítószer-birtoklás vétsége, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége elkövetésével gyanúsították meg, és hallgatták ki.

A győri rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.