Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ígéretes startup projektek születtek a Széchenyi István Egyetemen

Lezárult a Széchenyi István Egyetemen futó Hungarian Startup University Program. Az országos kezdeményezés Győrben hallgatók százait vezeti be az innovációs vállalkozások világába, a legjobbaknak pedig szakmai támogatást is nyújt ahhoz, hogy ötletükből valódi üzlet születhessen. Idén a zsűri által legígéretesebb témák közé tartozott az italautomata karbantartása szoftver segítségével, hűtő tartalma alapján recepteket ajánló alkalmazás, mikroinfluenszereket hirdetőkkel összekötő online platform. 

Magyarországon a Hungarian Startup University fogja össze az egyetemeken átívelő országos, központilag támogatott és szervezett startup programot, amely az Express Innovation Agency gondozásában segíti a magyar tudásgazdaság fejlődését. A cél, hogy szülessen minél több olyan nemzetközileg is sikeres magyar vállalkozás, amely az egyetemeken megfogant ötleteket spinoff vállalkozások formájában piacosítja, ezáltal növeli a magyar gazdaság versenyképességét. Ennek elsőszámú pillére az egyetemeken átívelő HSUP program, amely idén már harmadik szezonját kezdte meg a Széchenyi István Egyetemen. 

A program az intézményi demo day-jel zárult, amikor a hallgatói csapatok bemutatták vállalkozásötletüket. Volt, ahol már a prototípus is elkészült a tervezett termékből, mások az applikációjuk felépítését prezentálták. Az eredetileg leadott több mint 300 ötletből 15-nek adott zöld utat a szakmai grémium, ebből a bemutatók után végül hármat díjazott a zsűri.

A helyezettek mindegyike egyetemi inkubációban folytathatja projektje megvalósítását.