Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy gyors, tápláló reggeli turmix megmentheti az egész napot. Rendkívül fontos az első étkezés, olyan alapanyagokat kell összeválogatni, amelyek amellett, hogy kellőképpen laktatóak, más pozitív tulajdonságokkal is rendelkeznek. Nem hátrány, ha beindítják az emésztést, ez remek hatással van a közérzetre, ami meghatározhatja a napi hangulatot. Elengedhetetlenek vitaminok, ásványi anyagok, illetve a megfelelő rostok. Ez a recept mindössze két percet vesz igénybe, és minden kritériumnak megfelel.

Hozzávalók

  • 1 banán
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 100 gramm bogyós gyümölcs
  • 200 ml növényi ital
  • pár csepp vaníliakivonat
  • egy kevés méz

A banánt apró darabokra vágva kell a többi alapanyaggal együtt a turmixgépbe helyezni. A bogyós gyümölcsök gyakorlatilag bármilyen piros finomságot tartalmazhatnak. Lehet málna, eper, áfonya, szeder, ribizli, ízlés szerint érdemes válogatni a finomságok között. Akár másfajta gyümölccsel is helyettesíthetők, így könnyedén szezonálissá tehető a turmix.

A növényi italt szintén érdemes egyéni ízlésre szabni, kinek a zabital, kinek a mandula ízlik jobban, a smoothie-hoz bármelyik verzió remekül passzol. A méz akár el is hagyható a receptből, a banán remekül édesíti az italt, nem kell túlzottan sokat belecsepegtetni. Bár a turmix rendkívül tápláló, laktató, valamint szuper hatással van az emésztésre, pozitív hatásait csak akkor fejti ki igazán, ha a nap folyamán elfogyasztott többi alapanyag szintén egészséges. Ajánlott rendszeresen elfogyasztani, különböző gyümölcsökkel variálni a változatosság érdekében.