Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Így készül a kegyeleti ünnepekre a Győr-Szol

A mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódó kegyeleti ünnepeket megelőzően a városüzemeltető minden évben nagy figyelmet fordít a győri köztemetők rendbetételére. 

Az utolsó héten cég megerősített létszámmal dolgozik a falevél összegyűjtésén, elszállításán. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsos utakat kézi erővel seprik, tisztítják, illetve folyamatos a temetőkből a hulladék elszállítása is. A szolgáltató munkatársai korábban összesen 2000 árvácskát ültettek el a győri sírkertek ágyásaiba. 

Közölték azt is, hogy a győri köztemetők november 5-ig egységesen reggel 7 és este 8 óra között látogathatóak, a téli nyitva tartás november 6-én lép majd életbe. 

A várhatóan nagy létszámú gyalogosforgalom miatt a nádorvárosi köztemetőbe és a Szabadi úti köztemetőbe október 29-én, október 30-án, október 31-én, valamint november 1-én 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak.

A temetői autóforgalom, illetve a könnyebb mozgás érdekében a nádorvárosi temetőben elektromos kisbusz közlekedik október 31-én és november 1-én 9-től 16 óráig; a körjáratok a régi ravatalozó elől indulnak. 

Minden győri köztemetőben november 1-jén 10 és 16:20 óra között gondnoki szolgálat működik, hogy biztosítsák a távolról érkezők számára a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés lehetőségét. 

A Győr-Szol közölte azt is, hogy a sírkerteknél fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani. A biztonság miatt azonban fontos, hogy senki se hagyjon látható helyen értéket a gépkocsiban. Hasonlóan a sírokra, vagy a kút mellé se tegyenek még rövid időre sem autó és lakáskulcsot, mobiltelefont és hasonló tárgyakat a temetőbe látogatók – hívja fel a figyelmet a városüzemeltető.