Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem elég megvenni a ruhákat, ápolni és gondozni is kell azokat. Mutatjuk, milyen eszközökkel érheted el, hogy a ruháid úgy nézzenek ki, mint új korukban.

Ruhakefe

Az idő múltával egyre több szennyeződés rakódik le a ruháinkra, ám ezeknek egy része nem igényel mosást. A szöszölő henger is megoldás lehet, a ruhakefe azonban hatékonyabban takarítja le a port, a szöszöket és a kósza hajszálakat, miközben a finomabb anyagokat is kíméli.

Textilborotva

A kasmírban, a gyapjúban és a merinógyapjúban van egy közös pont. Bolyhosodnak. Célszerű ezért beszerezni egy textilborotvát, különben nem lesz szép a ruhák összhatása. 

Gőzölgő 

Nem kell feltétlenül elővenni a vasalót minden alkalommal, amikor egy gyűrött ing kerül a kezünkbe. Érdemes ezért beszerezni egy gőzölőt. Csodákat tesz az ingekkel.

Vállfa

Ahhoz azonban, hogy ne sűrűn találkozzunk gyűrött ruhadarabokkal, érdemes minőségi vállfákat beszerezni. A valódi fából készült vállfák trapabírók, segítenek megőrizni a ruhadarabok formáját, ráadásul a molylepkéket is taszítják.