Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha néha száraz és érdes a kezed, az teljes normális. Főként a hideg, téli időben, illetve ha például sokat mosogatsz. Van azonban pár dolog, amit meg tudsz tenni, ha puhább kezeket szeretnél.

Kézmosás

Ha nem megfelelő termékeket használunk kézmosáshoz, az megterhelheti a bőrünket. Érdemes tehát valamilyen gyengéd tisztítást biztosító alternatívára váltani, melyek szulfát- és illatanyagmentesek.

Túlzott vízzel való érintkezés

Ha hisszük, ha nem, a víz nagyon kiszárítja bőrünket. Legyen szó zuhanyzásról, mosogatásról, vagy éppen egy egyszerű kézmosásról, a vízzel történő érintkezés után mindig érdemes egy gyengéd krémmel hidratálni kezeinket.

Hidratáló krém

A kézápolási rutinunkat érdemes egy olyan kézkrémmel kezdeni, mely nedvességmegkötő hatású, például glicerint, vagy hialuronsavat tartalmaz. Ezt követően legjobb, ha egy bőrpuhító készítményt használunk, amely kisimítja bőrünket, legvégül pedig valamilyen vazelint tartalmazó termékkel zárjuk a sort.

Hámlasztó kézkrémek

A hámlasztás egy nagyon jó megoldás a száraz kézre. Egyes termékek azonban túl durvák lehetnek és irritálhatják a bőrt. Egy gyengéd hámlasztó krém viszont, amely egyben hidratálja is bőrünket, valóságos csodát művelhet kezeinkkel.