Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi történik akkor, ha sütni szeretnél, és amit készítenél, mindenképpen leragadna, ám elfogyott otthon a sütőpapír? Mutatunk pár alternatívát.

Papír

Ha vásároltál a boltban pékárut, akkor a sütőpapír kiváló alternatívája például a kenyér vagy a zsemle papírja. Tépd szét, terítsd el a tepsiben, és már sütheted is.

Vaj és olaj

A tepsit vajjal vagy olajjal is kikenheted. Igaz, nem olyan hatékony, mint a sütőpapír, de kiváló alternatíva lehet egyszerű receptekhez – arra viszont ügyelj, hogy egyenletesen kend szét a tepsiben, nehogy odaragadjon.

Alufólia

Szintén bevált módszer a sütőpapír helyett például az alufólia is, ez pedig tényleg minden háztartásban megtalálható. Hőálló és tapadásmentes, így kiválóan alkalmas tepsik kibélelésére. A tapadás megakadályozása érdekében az alufóliát is érdemes kikenni egy kis vajjal vagy olajjal.

Bár az ostya nem illik minden ételhez, de a süteményeknek remek alátét. Ha semmilyen más alternatívát nem találsz otthon, érdemes ezt is kipróbálni!