Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

II. Győri Halnapok – Folytatódik a népszerű gasztrohagyomány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győrben tavaly rendezték meg először a Győri Halnapokat. A nagyszerűen sikerült „gasztro-kultúrális élményprogram” nemcsak a győriek és környékbeliek körében, de az ország számos helyéről érkező halbarátok ízlelőbimbóin is emlékezetes nyomot hagyott. A népszerű esemény után nem volt kérdés, hogy az első halnapokat második követi, azaz új hagyomány születik. 

Idén szeptember 30 és október 2 között a Radó szigeten megrendezik a II. Győri Halnapokat. Az idelátogatókat Győr városa hatalmas választékú halétkekkel, rengeteg féle gasztronómiai ínyencséggel és nem utolsósorban gazdag kulturális programmal várja.  A háromnapos eseményen Magyarország különböző pontjairól érkező kiváló éttermek kínálják különleges, tájegységükre jellemző halételeiket. Az ínyencek megkóstolhatják többek között a szegedi, a balatoni, a szigetközi és a bajai halászlét. Emellett terítéken lesz természetesen a hagyományos harcsapaprikás, az egészben sütött süllő, keszeg és kárász, a halburber, és egy igazi magyaros újdonság, a harcsacsinta is. Az uszonyosok mellett a kínálatban természetesen olyan nyalánkságok is szerepelnek, mint a churros, a kürtőskalács, rétesek vagy a lángos. Egy bizonyos: idén sem marad senki éhesen.

Az étkek mellé számos kiváló italféleség is szerepel a kínálatban, így aztán hal nem maradhat szárazon.

Az esemény főszervezője, Tömböly Tamás elmondta, hogy a jeles éttermeket és nagyszerű előadókat felvonultató II. Győri Halnapokon minden korosztályt szívesen látnak. Az igazi családi programsorozaton kicsiknek és nagyoknak a válogatott finomságokon kívül számos kulturális programmal igyekeznek kedveskedni. A fellépők között szerepel az Akkordeon Zenekar, lesz konga és szaxofon show DJ Gigával, de idén sem maradhat el a emésztést serkentő „hal ebédhez  szól a nóta” sem. A fellépők között találjuk még a Crazy Monday és a Ham Ko Ham és a Star Machine (sztárvendég Kovács Áron) zenekarokat is. A harmadik napon a halbarátok szórakoztatásról gondoskodnak: Szórádi Árpád és vendégei, Gallusz Nikolett akit zongorán kisér Juhász Attila Jack, valamint Mohácsi Attila és Molnár Ágnes, a Győri Nemzeti Színház művészei. A programsorozatot a Remember Woodstock zenekar vasárnapi koncertje zárja.  A gyerekek szórakoztatásáról sem feledkeznek meg, lesz gyerekzenekar koncert bohócokkal, és a Mesegyár Zenekar is fellép.