Kezdőlap LIFE MAGAZIN Hírességek

III. Károly lovaggá ütötte Brian May-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Queen gitárosa évek óta állatvédő, az elmúlt három évben pedig már a vegán életmód elkötelezett híve és népszerűsítője.

Egy vegán legendát ütöttek lovaggá a Buckingham-palotában, ezúttal Brian May, a Queen gitárosa kapta meg a kitüntetést. Korábban a Forma-1-es versenyzőt, Lewis Hamiltont jutalmazták a „sir” címmel, aki szintén vegán.

A 75 éves Brian May már régóta lelkes állatvédő. A PETA az Egyesült Királyságban 2012-ben megválasztotta az Év Emberévé, a vegán életmódra azonban csak 2020-ban állt át. 

A zenész részt vett a Veganuary kihívásban. Ennek során bele is ásta magát a húsevés egészségre gyakorolt káros hatásaival kapcsolatos szakirodalomba. Nem titkolta, hogy a húsevést okolja a koronavírus terjedéséért, ezt a hipotézist pedig a közelmúltban újabb felfedezések erősítették.

„Azt hiszem, újra át kellene gondoljuk, megegyük-e az állatokat. Központi probléma, hogy úgy tűnik, ez a pandémia arra vezethető vissza, hogy az emberek húst fogyasztanak, ez pedig nem a legjobb döntés egészségügyi szempontból” – fogalmazott.

Leszögezte: át kellene alakítani az életmódunkat úgy, hogy az ne más fajok kihasználásáa épüljön. „Azt nem tudom, sor kerül-e egyszer erre, én mindenesetre rákapcsolok a tempóra, és terjesztem a vegán igét, mert számomra ez az egyetlen előrefelé vezető út a sok közül” – mondta.

(Forrás: prove.hu; Fotó: MTI/AP/PA/Jonathan Brady)