Három fiatal megmutatta, hogyan kell a világ tetejére állni! Az elmúlt héten zajlott 3D Íjász Világ- és Európa Bajnokságon 12 nemzet versenyzői álltak ki egymás ellen: Ausztria, Csehország, Németország, Dánia, Horvátország, Olaszország, Románia, Szerbia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország íjászai mérték össze erejüket a versenynapokon.

 

Világ- és Európa Bajnokok Szekszárdról

Három versenyző léphetett a dobogó legfelső fokára Szekszárdról és vehette át a Világbajnokságért járó aranyérmet és az Európa bajnokságért járó aranyérmet.

Berek Hunor és Wehovszky Kíra Tícia az Alisca Nyilai Íjász Egyesülettől, valamint Nagy Nikolett a Tolnai Tájak Íjász Közhasznú Egyesülettől.

Berek Hunor 12 éves, 6. osztályos tanuló. 2018 óta íjászkodik, akkor ismerkedett meg a sporttal egy családi kirándulás alkalmával. 3D Országos Bajnoki címe után most Világ- és Európa bajnok lett. A nagy hőség ellenére nagyon kitartóan, koncentráltan küzdötte végig a 3 napot. Az íjászat mellett szeret kirándulni, nagyon kedveli a cicákat.

Wehovszky Kíra Tícia 17 éves gimnazista. Több Országos Bajnoki címe után most 3D Világ- és Európa bajnok lett. Az íjászatot 5 éve űzi töretlenül, mellette kitűnő tanuló is, kétszer kapta meg a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Az íjászat mellett zene tanulással is eltölti idejét immár 9 éve.

Nagy Nikolett 23 éves, egyetemista. A 2015-ös WBHC világbajnoki győzelme után sikerült ismét elhoznia az aranyérmet. Az íjászatot 10 éve űzi, mellette egyetemre jár. 2020-ban diplomázott biológia szakon Pécsen, most a mesterdiplomáját csinálja.

További érmesek a Tolnai Tájak Íjász Közhasznú Egyesületből:

Ezüstérmesek:

Dobosi Szilvia

Bencze Botond

Farkass Tamás

Krizsán Barbara

Bronzérmesek:

Kornóczy Péter

Kovács Gábor

További érmesek az Alisca Nyilai Íjász Egyesületből:

Ezüstérmesek:

Andrékovics Balázs

Juhász Márton