Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Indul a Hazai Vizeken 2023-as évada

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén négy állomásból áll a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szabadidős sorozata, amely a Mosoni-Duna túraversennyel veszi kezdetét. 

Az eseményen tengeri, túra- vagy versenykajakkal, kenuval, de akár SUP-pal is vízre lehet szállni. A négy táv négy különböző helyszínről rajtol: a 8 kilométeres Győrzámolyról, a 16 kilométeres Dunaszegről, a 45 kilométeres Kimléről, a 75 kilométeres pedig Mosonmagyaróvárról. A cél a győri Aranypart I. szabadstrandon lesz.

Díjat a kategóriák első három helyezettje kap, de egy befutóéremmel minden résztvevő gazdagodik; az ebédről a szervezők gondoskodnak. 

Nevezni az evezzitthon.hu oldalon csütörtökön 20 óráig lehet.

A 2023-as Hazai Vizeken-sorozat összesen négy fordulóból áll. A Mosoni-Duna túraversenyt követően június 3-án lesz a Dunakeszi futam, de lesz még egy állomás Szarvason, illetve Balatonfüreden is.

Az egyes kategóriákban minden állomáson pontokat lehet gyűjteni: ezeket a sorozat végén összesítik, végül kihirdetik a szezon legjobbjait.

Illusztráció: pixabay.com