Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Információs pult segíti a tájékozódást a Nádrvárosi temetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatalmas a Nádorvárosi temető és bizony meggyűlhet a baja a messziről érkezőknek a sírhelyek közti eligazodással. Ezt a problémát igyekszik megszüntetni az újonnan kihelyezett információs pult és az online platform.

A Győr-Szol Zrt. sírhelykereső információs pultot helyezett ki a Nádorvárosi temető bejáratánál. – tájékoztatott a gazdasági társaság. Ezáltal könnyebbé vált a tájékozódás a győri Nádorvárosi köztemetőben, ahol összesen csaknem 63 ezer sír található. Mint írják, a készülék segítségével bármelyik sírhelyre rákereshetünk név, születési, illetve halálozási dátum alapján.

Az ünnepélyes átadón dr. Dézsi Csaba András polgármester úgy fogalmazott, fontos, hogy az elhunytak hozzátartozóinak a temetőben ne kelljen bolyonganiuk a sírokat keresve. 

A Győr-Szol  Zrt. az információs pulton túl egy online felületet is biztosít a könnyebb tájékozódás elősegítése érdekében. Így akinek van okostelefonja, a társaság honlapján létrehozott platformot is használhatja, amely oda is navigál a keresett sírhoz.