Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Innen érkezett be eddig a legtöbb online kérdőív

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt nap alatt több mint 800 ezer háztartásban töltötték ki az interneten keresztül az október elsején kezdődött népszámlálás kérdőívét – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. 

A legelső Budakesziről érkezett be, a legnagyobb arányban pedig Győrladamérról nyilatkoztak, ahol a kitöltési arány meghaladja a 29 százalékot. A megyék rangsorát is szűkebb pátriánk, Győr-Moson-Sopron megye vezeti 17,3 százalékkal, a városok között azonban Dunaújváros vitte el a pálmát 19,7 százalékkal. 

Az online kérdőíveket még tíz napig lehet kitölteni a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül. Ehhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén postán megküldött felkérőlevélben szerepel. Azokat, akik október 16-ig nem nyilatkoznak az interneten keresztül, október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel. 

Aki elakad a kitöltésben a +36 80 080 143 ingyenes információs telefonszámon kérhet segítséget, de a gyakran ismételt kérdésekre a népszámlálás honlapján meg lehet találni a választ. 

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a kötelező adatszolgáltatásnak; egy 2-3 tagú család esetében mindössze fél órát vesz igénybe. 

Azok pedig, akiknek nincs internethozzáférésük, térítésmentesesen használhatják a könyvtárak számítógépeit a kérdőív kitöltéséhez.

Kép forrása: pexels.com