Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egyedülálló újítással rukkolt elő az a vidéki cég, amely a saját trágyáját ezentúl már talajminőségre szabható beltartalommal is kínálja. A cég a tervek szerint 3 év alatt Európa legnagyobb szerves trágya gyárává válhat.

A Master Good cégcsoport 10 évvel ezelőtt kezdett hozzá a fejlesztéshez, mára a Bio-Fer üzeme Magyarország piacvezető szerves trágyáját készíti. 2022-ben 8 terméket, köztük 4 biominősítésű terméket kínáltak, és 30 ezer tonna trágya került értékesítésre. Idei újításuk, hogy a gazdák által előzetesen beküldött talajminta alapján talajminőségre szabható trágyát is képesek előállítani.

Id. Bárány László az üzem új innovációjával kapcsolatban elmondta: „A Bio-Fer üzemében sikerült olyan technológiai fejlesztést végrehajtanunk, melynek köszönhetően nem egyszerűen egy sztenderd, magas beltartalmi értékekkel bíró tápanyagot, szerves trágyát tudunk előállítani, hanem szinte bármilyen összetételű terméket „étlapra tudunk tenni”.

A legmodernebb technológiával felszerelt központi laboratóriummal rendelkezünk. Ha valaki talajmintát küld be hozzánk, akkor az adott talaj fizikokémiai és beltartalmi vizsgálatát elvégezzük, feltárjuk, melyek azok a makro- vagy mikroelemek a talajban, melyek pótlásra szorulnak. Ezeket a gyártás során beemeljük a receptúrába, így „testre szabva” állítjuk elő a talajba kikerülő trágyakeveréket- hívta fel a figyelmet.