Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Iskolaudvarra hajtott a részeg sofőr Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ittasan nekiütközött egy másik autónak, majd elhajtott a helyszínről és menekülés közben a kerítésen keresztül egy iskolaudvarra hajtott.

A vádirat szerint a 63 éves férfi 2022 szeptemberében, a délelőtti órákban közlekedett autójával Győrben úgy, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Emiatt egy piros lámpánál rosszul mérte fel sebességét és az előtte álló járműnek ütközött.

A balesetet követően a férfi nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében történt-e sérülés, hanem a másik járművet kikerülve, elhajtott a helyszínről. Nem messze azonban ittassága és sebessége miatt nem tudott bevenni egy kanyart, felhajtott a járdára, majd egy általános iskola kerítését áttörve, az iskola udvarára hajtott, ahol egy emlékoszlopnak ütközve állt meg. A férfi ezután futva menekült el a helyszínről, azonban az intézkedő rendőrök a közelben elfogták.

Szerencsére a baleset során nem történt személyi sérülés, és az iskolaudvaron sem tartózkodott senki a cselekmény idején.

Az ügyészség a vádlottal szemben ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a férfit a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.