Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén 7. alkalommal nyílt meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo a hétvégén a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

A kiállítás főszereplői a régmúlt és a jelen két- és négykerekű járművei: a veterán közlekedési eszközök mellett a házigazda és az esemény főszponzora, a Magyar Suzuki is bemutatkozik teljes termékpalettájával. Az esztergomi gyártású, több szakmai és közönségdíjjal is jutalmazott autómodellek mellett motorkerékpárokat és hajómotorokat is felvonultatnak.

A kiállítás része egy 100 éves időszakot felölelő rádió-, fotó- és filmtechnikai eszközöket bemutató és alkalmazó ipartörténeti tárlat. A látogatók a "Hang&Kép – A múlt innovációja a jelen inspirációja" bemutatón tanulmányozhatják ezeknek az eszközöknek a változását és társadalmi hatását. Az esztergomi fotográfiák a város és térsége életét, fejlődését, míg a történelmi hang- és képes anyagok a korabeli technológiai alkalmazását mutatják be.