Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Itt a jó idő, elővehetjük a kétkerekűt, és jönnek a tolvajok is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Segítő szándékkal ad a tanácsot kerékpártulajdonosnak a győri rendőrség. A kerékpárlopások elkerülése érdekében néhány apró teendőre hívják fel a tulajdonosok figyelmét.

A kellemesebb időjárás beköszöntével ismét nagy számban jelennek meg az utakon a biciklisek. Nem árt tudni, hogy a nem megfelelően tárolt kétkerekűt a tolvajok előszeretettel lovasítják meg. A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő, azonban kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával a bűncselekmények nagy része megelőzhető lehet.

A bűnmegelőzési szakemberek az áldozattá válás megelőzése érdekében az alábbiakra hívják fel a figyelmet:

Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját!

Használjon két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár)!

Lezárásra kiszemelt tárgy legyen legalább olyan erős, mint maga a lakat!

Jól látható, forgalmas helyen, ahol van térfigyelő kamera ott annak látószögében zárja le a kerékpárt!

Tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássa el!

Regisztráltassa a biciklijét a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! https://bikesafe.hu

Amennyiben az óvintézkedések ellenére a kerékpárját mégis ellopják, úgy bejelentést tehet az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon.

Évek óta működik a BikeSafe rendszer, amely a kerékpárok nyilvántartására, a tulajdonos és a kerékpár adatainak rögzítésére szolgál. A rendszerben történő regisztrációt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság minden évben meghirdeti, amelynek időpontjáról a lakosság tájékoztatást kap.