Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Jakabos Zsu: abszolút Európa-csúcs!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az UNI Győri Úszó SE három versenyzővel vesz részt a belgrádi Európa-bajnokságon, közülük kettő már rendelkezik olimpiai A szinttel, így Szabó Szebasztián és Sebestyén Dalma számára ez a versey felkészülési állomás a párizsi olimpiai előtt. Jakabos Zsuzsanna viszont az Eb-n úszhatja meg az A szintet, erre ez az utolsó esélye.

Mielőtt erre rátérnénk, elképesztő hírt tett közzé a Magyar Úszó Szövetség Jakabos kapcsán: az Európa-bajnokságok 98 éves történetében Jakabos Zsuzsanna immár abszolút rekorder.  Mégpedig azzal, hogy 11. Eb-jén állt hétfőn rajthoz, ennyiszer soha, senki nem úszott még a kontinensviadalokon.

Délelőtt, a 4×200-as váltóban úszó ifjú társai, Ábrahám Minna, Pádár Niki és Ugrai Panna még meg sem születettek, amikor Zsu 2004-ben, Madridban először szerepelt a magyar válogatottban!

Jakabosról az edzője, Petrov Iván a Kisalföldben nyilatkozott, elmondta, versenyzője (és felesége) 200 pillangón és 400 vegyesen próbálkozik szintet úszni. Hozzátette: „Zsu a közelmúltban  Londonban úszott, ahol a kétszáz pillangón picivel több mint egy másodperccel maradt csak el a szintidőtől. Ezt a technikai hiányosságok javításával orvosolni lehet.”