Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bármilyen tevékenységgel foglalkozol a nap folyamán, az jó lehetőség arra, hogy a gyermeked a színekről tanuljon. Mutatjuk is, hogy hogyan.

Az ételek színei

Az étkezés kiváló alkalom arra, hogy a színekről tanuljon a kicsi. A különböző színű ételeknek pedig más-más vitaminokat és ásványi anyagokat köszönhetünk, így a színes tányér még egészséges is! Nevezd meg az ételek színét tálaláskor – barna kenyér, sárga sajt, piros paprika, zöld uborka, narancssárga mandarin, rózsaszín retek, és hasonlók.

Kézzel festés

Egy nagyobb méretű, vastag csomagolópapír és némi színes festék segítségével már indulhat is a játékos tanulás. Nevezzétek meg mindig, hogy éppen milyen színt használtok. A kész színeken kívül keverjetek sajátokat is, így azt is láthatja a gyermeked, hogy melyik színek milyen alapszínekből állnak, és hogy lehet világosítani vagy sötétíteni az egyes színeket.

Sétálunk, sétálunk…

Mielőtt sétálni mentek, vágj le a színes papírokból néhány kisebb darabot. Az út során segíts neki a különböző színeknek megfelelő dolgokat találni – például növényeket, házakat, autókat. Igyekezzetek minden színhez találni legalább egy dolgot, és számolhatjátok azt is, hogy melyik színből volt a legtöbb.