Jég is eshet húsvétkor!

jégeső

Hidegfront érkezik, húsvétkor is előfordulhatnak záporesők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén napos idő lesz a jellemző fátyolfelhőkkel, azonban csütörtök éjfélig figyelmeztető előrejelzés van érvényben, miszerint néhol zápor, zivatar és akár jégeső is előfordulhat

Az északi és a keleti megyékben lehet számítani intenzívebb gomolyfelhő-képződésre, amelyből elsősorban a Nyírségben és Borsodban alakulhat ki a délutáni, esti órákban elszórtan zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 19 és 26 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Késő estére többnyire 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Nézzük a napi előrejelzést!:

Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, keleti megyékben nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 6–12, a maximum-hőmérséklet 13–22 fok között valószínű.

Szombaton a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban 0–7, délután 9–14 fok valószínű.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de néhol záporeső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5, napközben 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Csütörtök éjfélig figyelmeztető előrejelzés is életben van Magyarország területére: délutántól az északkeleti országrészben (az Északi-középhegység térségében, Észak-Alföldön, de legjobb eséllyel elsősorban Borsodban és Szabolcsban) a záporok mellett zivatar is várható., akár 60 kilométeres széllel kísérve!

A késő este, péntekre virradó éjszaka az észak felől érkező hidegfront mentén máshol is van némi esély zivatar kialakulására.

Húsvétkor tehát tartsuk közelünkben az esernyőt és a gumicsizmánkat is!

Forrás: OMSZ

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó