Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jelentős jármű-fiatalítás zajlott le a Volánbusz Győr-Moson-Sopron vármegyei flottájában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya Győr-Moson-Sopron vármegyében: 14 új jármű októberben és novemberben állt forgalomba a térségben. Az érintett vonalakon a társaság évente több mint 8,3 millió utazásról gondoskodik, az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek pedig tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát és több mint fél évvel csökkentik a flotta átlagéletkorát.

 

Az új buszok Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár és Csorna vonzáskörzetében álltak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke egymilliárd forint.  A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, mely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet, amely megóvja a társaság utasait és munkavállalóit az egészségügyi kockázatoktól. A kezelést egy év múlva megismétlik.