Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jelentősen nőtt a keresztfélévben felvettek száma a Széchenyi István Egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Oktatási Hivatal közzétette a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárait, melyek értelmében a tavalyinál 21 százalékkal több, összesen 273 hallgató kezdheti meg tanulmányait februártól a győri Széchenyi István Egyetemen.

 

A legtöbb hallgató a Kautz Gyula Gazdaságtudományi, az Audi Hungaria Járműmérnöki, valamint a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar képzéseire jutott be. Az Audi Hungaria Járműmérnöki Karra felvettek száma több mint másfélszerese az egy évvel ezelőttinek, de jelentős bővülést produkált a gazdaságtudományi és az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar is (az előbbi 36, az utóbbi 28 százalékosat). A műszaki menedzser, az ellátásilánc-menedzsment, a vezetés és szervezés, a gazdálkodási és menedzsment, a járműmérnök, valamint a közlekedésmérnök szak számított a leginkább slágernek.

„Az adatok alapján a gazdaságtudományi, valamint a legkorszerűbb technológiákhoz kapcsolódó képzési területeken intézményünk vonzereje továbbra is kiemelkedő, de emellett agrár- és humánképzéseink is keresettek. Külön öröm, hogy sikeresen, magas létszámmal indulhat el az új, ESG – környezeti, társadalmi és irányítási szakember mesterszakunk” – összegzett dr. Kovács Zsolt, az egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

Fotó: Dudás Máté