Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Jó ütemben halad a Dana 100 millió eurós beruházása

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, 100 millió euróból bővíti győri gyártó-kapacitását a Dana Hungary. A nagyszabású fejlesztés célja, hogy még jobban ki tudják szolgálni az elektromos járművek piacát. Az állami támogatással megvalósuló beruházást tavaly nyáron jelentették be, a munka pedig azóta már jó ütemben meg is indult. 

A beruházás két fontos projektre bontható: egyrészt akkumulátor hűtő megoldásokat fognak majd kínálni, másrészt pedig elektromos motorokat gyártanak majd. A bővítés már megindult, jelenleg a gyártási területek kialakítása és a gépek, berendezések telepítése zajlik. Ezeknek az eszközöknek a jelentős része teljesen automatizált, ami magas szintű mérnöki tudást követel meg, így a vállalatnál dolgozó mérnökök tudását is fejlesztik. 

A beruházás a következő időszakban ér majd oda, hogy megkezdődhetnek a próbagyártások. Erre a tervek szerint a jövő év elején kerül majd sor. 
Az elmúlt évben egyébként a Dana Hungary Kft. rekord árbevételt ért el. a 2023-as év eredménye 12%-kal haladta meg a 2022-es árbevételt a győri székhelyű vállalatnál.