Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jogosítvány nélküli, körözött férfit fogtak el a NAV munkatársai

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az igazoltatásnál gondja akadt a hatósággal annak a magyar férfinak, akinek autóját egy Győr-Moson-Sopron vármegyei útszakaszon ellenőrizték a NAV munkatársai.

Belföldi áruszállítást végeztek egy magyar rendszámú teherautóval, amit a pénzügyőrök Győrben, a Tatai út és a Hecsei út kereszteződésénél ellenőriztek. A gépjárművezető az okmányok átadásakor magyarázkodásba kezdett, mert az adott kategóriájú járműre nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Mégis ez volt a legkisebb gondja, ugyanis kiderült, hogy a tachográf készülékbe nem a saját korongján rögzítette a vezetési és pihenőidőkre vonatkozó adatokat. A jogsértések komplett tárházát vonultatta a pénzügyőrök elé. Adatainak lekérdésekor kiderült, hogy a férfi a körözési nyilvántartásban is szerepel, de annál a fuvarozó cégnél sem volt minden rendben, ahol a 31 éves sofőr dolgozott. A vállalkozás nem tett eleget a foglalkoztatott bejelentési kötelezettségének és közúti árutovábbítási engedélykivonattal sem rendelkezett a járműre.

A fuvarozó vállalkozásnak az árutovábbítási engedélykivonat és a foglalkoztatotti szabályok megsértése miatt kell majd felelnie, ebből adódóan többszázezer forint bírságra számíthat. A pénzügyőrök a sofőrrel szemben közigazgatási eljárást indítottak, halmazati jogsértései miatt pedig akár félmilliós bírságra is számíthat.

Az eljárás végeztével a sofőrt a vezetői engedély hiánya és a nyilvántartás szerinti korábbi kihágásai okán átadták a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrség munkatársainak.