Jól jött a nyílászárógyártóknak az új otthonteremtési támogatás

nyílászáró

Évente 10-15 százalékos bevételnövekedésre számítanak a magyarországi nyílászárógyártók a következő években, köszönhetően a most már a felújításokra is kiterjedő új otthonteremtési támogatásoknak.

Egy Magyarországon piacvezetőnek számító cégcsoport alapítója és többségi tulajdonosa, Balogh Tamás azt mondta: már januárban érzékelhető volt a beruházók érdeklődése, az elmúlt öt évben nem készítettek annyi árajánlatot, mint az idei év első hónapjában. Míg az elmúlt néhány esztendőben inkább az újépítésű ingatlanok miatt volt kereslet az ablakokra, ajtókra, addig a most induló felújítási támogatásoknak köszönhetően a használt ingatlanok korszerűsítése még inkább fellendíti az értékesítést.
A szakember úgy látja: a következő két-három évben minden esztendőben 10-15 százalékkal növekedhet az ágazat bevétele. Mindezt segítheti az is, hogy Nyugat-Európában a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság jobban érintette az építőipart, nagyobb visszaesést okozva, de ez a helyzet szerencsés módon felértékeli a magyarországi termékeket. Balogh Tamás elmondta: a 13 magyarországi településen gyártással is jelenlévő Top Türen cégcsoport a tavalyi évet közel 9 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta, mintegy 5 százalékkal meghaladva a 2019-es mérlegadatot. A német, osztrák és svájci exportra is gyártó társaság idén, a kereslet felfutása miatt további 10-15 százalékos bevételnövekedésre számít.
A mintegy 350 dolgozót foglalkoztató cégcsoport Zalaegerszegen hétfőn nyitott új bemutatótermet, miközben Mosonmagyaróváron, Móron és Balatonbogláron többszáz millió forintos pályázati támogatással korszerűsíti a gyártást, a tervek szerint pedig a zalai megyeszékhelyen árnyékolástechnikai gyártóbázist alakítana ki.

Forrás: MTI

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó