Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jól haladnak a munkálatok az M83-ason

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A célegyenesben van már a Győrt Pápával összekötő út építkezése.  A 36 kilométer hosszan épülő, 2×2 sávos új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készül el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában. 

A Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épül a pápai repülőteret bekötő úton. A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon pedig nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épül.

A magyarepitok.hu információi szerint május végén több mint 80 százalékos volt a Pápa−Tét-dél szakasz készültsége. Jelenleg az aszfalt kopóréteg építése, a hidak befejezőmunkái, a szalagkorlát és a vadvédő kerítés építése, a burkolt elválasztósáv és a vízvezető szegélyek aszfaltozása zajlik.

A fenti munkafolyamatok befejezésén túl a burkolati jelek festése, a táblák kihelyezése, az üzemi hírközlés rendszertechnikai elemeinek kihelyezése és a füvesítés van még hátra.

A 36 kilométeres 2×2 sávos ó autóút gyorsabb és biztonságosabb közlekedést biztosít majd Győr és Pápa között.