Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Jótékonysági bált tartottak

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első alkalommal rendezte meg a Talentum Jótékonysági Bált az MCC Győr.

Különleges és ünnepélyes estet szerveztek a Mathias Corvinus Collegium hallgatói Győrben, melynek középpontjában a találkozás és a jótékonyság állt. A bálon a Collegium tehetséges diákjai, a Széchenyi István Egyetem professzorai, a város elöljárói is tiszteletüket tették. Az este 800 ezer forintos bevételét a Gézengúz Alapítványnak ajánlotta fel a tehetséggondozó szervezet, melyet Dr. Fekete Dávid, a győri MCC képviselet- vezetője, valamint Dolmány Kíra MCC-s hallgató adott át Kovácsné Lengyel Mónikának, az intézet vezetőjének.

Kovácsné Lengyel Mónika elmondta, intézetük nagyon hálás minden egyes segítségért, hiszen egyre több a hozzájuk forduló szülő, akinek gyermeke koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben eltérő, veszélyeztetett gyermek. Az adományt egy speciális gép beszerzésére fordítják, mellyel minden eltöltött másodperccel javítják a koraszülöttek későbbi életminőségét.

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely a fiatalok támogatása mellett nagy hangsúlyt fektet más, rászoruló szervezetek támogatására is – olvasható a közleményben.