Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Jövőre a pünkösdi hétvégén rendezik meg a második SopronFestet

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövőre a pünkösdi hétvégén, május 17. és 19. között rendezik meg második alkalommal a SopronFestet, ahol a hazai fesztiválok kedvenc előadói és zenekarai lépnek színpadra. A jegyelővétel december 2-án indul a www.sopronfest.hu oldalon.

 

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény során nem csak a koncertek helyszínéül szolgáló Lőverekben lesznek programok, hanem városszerte kiállítások, podcast-beszélgetések vagy gasztronómiai programok várják a látogatókat, már hét nappal a koncertek előtt is.

A Lőverekben megnövelt területet alakítanak ki a zenei programoknak. Fellép mások mellett a Kruder & Dorfmeister páros, Alle Farben, a Bagossy Brothers Company, a ByeAlex és a Slepp, Curtis, Dzsúdló, a Follow the Flow, Majka, a Tankcsapda, T. Danny, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Valmar és Beton.Hofi.

„Titkos hazai headlinerek" is szerepelnek a programban, akik exkluzív fellépést vállaltak, az ő nevük a következő hetekben derülhet ki – tájékoztattak a szervezők. Az erdő szélén felépített szabadtéri és fedett koncerthelyszínek mellett a Poncichter negyedben soproni borászok mutatják be termékeiket, Secret Garden elnevezéssel pedig egy új helyszínt alakítanak ki a fesztiválon egy völgyben.

A programok a városban már egy héttel korábban, május 11-én elindulnak. A Telekom PodcastFesten, ahol ByeAlex, Dombóvári István, Fábry Sándor, Hajós András, Hevesi Krisztina, Kadarkai Endre, Kende-Hofherr Krisztina, Tóth Gabi, Ördög Nóra, Radnai Péter és Zacher Gábor mellett Áder János is elfogadta a szervezők felkérését.

Kiemelt téma a Ne nézz félre! elnevezésű kampány, amelynek részeként az UNICEF szakértőivel és művészekkel az iskolai bántalmazás, a bullying kérdéséről beszélgetnek. A mesterséges intelligencia szerepét érintve pedig Tari Annamária, Szabó Béla, Nánási Pál és Weiler Péter is Sopronba látogat.

A Liszt-központban kortárs művészek csoportos kiállítása lesz látható, mások mellett Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Anna és Weiler Péter műveiből. Az alkotók nagy, szív alakú installációkat is készítenek Sopron utcáin.