Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt állítottak elő két férfit

Az összehangolt akcióban kábítószer-fogyasztókat is elfogtak a rendőrök.

Kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság egy 33 éves döri férfi ellen, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeinek segítségével 2019. április 9-én 5 órakor fogtak el döri otthonában.

A nyomozók – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai és szolgálati kutyáik, Django és Jenny segítségével – az ingatlan átkutatása során kábítószergyanús anyagokat, valamint a kábítószer hígításához és porciózásához használt anyagokat és eszközöket találtak és foglaltak le.

A rendőrök a házkutatást követően a 33 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A döri intézkedés során elfogták a férfi 28 éves bűntársát és egy fogyasztót is.  

Az akció során további tíz helyszínen zajlottak összehangoltan házkutatások és elfogások Győrben, Csornán, Kőszegen, Sárváron és Pápán, az illetékes rendőri szervek bevonásával. Az előállított férfiaknál alkalmazott kábítószergyorsteszt minden esetben pozitív eredményt mutatott. Összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként a csornai nyomozók, mindannyiukat kábítószer birtoklás miatt.

A 33 és a 28 éves férfiakat kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, ezért őrizetbe vették őket. 

A Csornai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Forrás: www.police.hu

Hírszerkesztő