Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak a vállalatok számára fontos a környezetbarát csomagolóanyagok használata, amelyeket az online áruházakból már könnyen beszerezhetünk.

Mindezek ellenére van még hova fejlődnünk, sőt most már kötelességünk is, ha figyelembe vesszük, hogy 2030-ra az uniós piacon minden műanyag csomagolással szemben elvárás, hogy újrahasznosítható legyen.

Továbbá csökkenteni kell az egyszer használatos műanyagok fogyasztását, a mikroműanyagok szándékos használatára pedig korlátozás lesz érvényben.

Éppen ezért van fontos szerepünk abban, hogy az ajándékok csomagolásához környezetbarát alapanyagokat használjunk.

Sokkal kevesebb víz, energia, valamint fa felhasználását igénylik az újrahasznosított papírból készített csomagolóanyagok, valamint jelentősen kisebb kárt okoz a környezetben az előállításuk. Használhatunk ráadásul textilt vagy újságpapírt is az ünnepi csomagoláshoz.

A dobozokban lévő üres terek kitöltésére pedig már kifejlesztettek egy biológiailag lebomló anyagot, a Green Fill térkitöltő habot. Szépen körülveszi a csomagban található termékeket és nagyon könnyű, ezért a postára adáskor sem jelent plusz súlyt.