Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ötéves Eve Richardson karkötőket készít, hogy így segítsen azoknak, akik anyagi gondokkal küszködnek. Hogy hogyan? Eladja őket, a pénzt pedig jótékony célra fordítja, méghozzá egy helyi élelmiszer bankot támogat a bevételből.

Két fontért segíthetsz

Eve két fontért (kb 940 forintér) árulja a karkötőket és eddig több mint 100 font (közel 47 ezer forint) gyűlt össze ilyen módon, de az öt éves kis hős nem áll meg itt, hiszen legalább nyolcvan további rendelés vár arra, hogy elkészítse őket.

Édesanyja azt mondja, hogyha valaki rendel a kislánytól, ő azonnal neki lát a munkának. Nem csak a karkötőivel teszi jobbá a világot, de nagyon szívesen ajánl fel ruhákat és játékokat is jótékony célra.

Karen Noble, a Pallion Action Group munkatársa elmondta, nagyon hálásak a kislánynak, aki nemcsak, hogy tisztában van azzal, hogy a közösségen belül vannak rászorulók, hanem tesz is azért, hogy segítsen rajtuk.