Katasztrófavédelem az Árkád Győrben

Katasztrófavédelem az Árkád Győrben
Katasztrófavédelem az Árkád Győrben
A gyermeknaphoz kapcsolódóan a rendőrség és a katasztrófavédelem is biztonságtechnikai kiállítással várja az érdeklődőket május 22. és 26. között a győri Árkád bevásárlóközpontban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzmegelőzési Bizottság a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében egy nyilvános, nagy forgalmú helyszínt választott bemutatkozására. A bevásárló utca földszinti központi részén megtekinthetőek a katasztrófavédelemnél rendszeresített egyenruhák, a tűzoltók felszerelései és eszközei, jónéhány szakmai és sportversenyen szerzett kupa. Látható többek között a megyét képviselő tűzoltó csapat által háromszor is megnyert országos tűzoltósport verseny vándorserlege.

A katasztrófavédelem munkáját sok új eszköz és jármű támogatja. Ezek közül látható egy modern, elektromos autó, amely a hatósági tevékenységet segíti. Vasárnap 10-12 és 14-18 óra között pedig a bevásárlóközpont parkolójában megtekinthető lesz az új magyar gyártású R16 típusú gépjárműfecskendő, illetve egy magasból mentő jármű is.

Az üzletközpontban kiállított tárgyak mellett megelőző témájú kisfilmek láthatóak a kivetítőn, amely többek között a szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzésére hívja fel a figyelmet, de az érdeklődők azt is megtudhatják, hogyan lehet valakiből tűzoltó. A kihelyezett tájékoztató anyagok is a biztonságra, a megelőzésre és az öngondoskodásra hívják fel a látogatók figyelmét.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Hírszerkesztő