Katonai sátor épült a győri kórház elé

katonai sátor

A koronavírus-járvány elleni hatékonyabb védekezés érdekében Győr-Moson-Sopron megyében is a katonák segítségét kérték. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kérésére állítottak fel sátrat az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái az egészségügyi intézmény főbejárata elé 2020. szeptember 29-én.

A kórház a beléptetési ponton történő előszűrés végrehajtásának biztosításához kérte a honvédségi sátrakat abból a célból, hogy az épület előtt szűrésre várakozókat megóvja az időjárás viszontagságaitól. Gál Szabolcs főhadnagy, az építést végrehajtó katonák rangidőse elmondta, a telepítést megelőző helyszínbejáráson a kórházparancsnokkal egyeztettek a pontos igényekről, amely meghatározta a sátrak pontos helyét, irányát. A rakétaezred katonái 7 készlet „63M” katonai sátrat telepítettek a megyei kórház főbejárata elé. A végrehajtást nehezítették a helyszíni adottságok, mivel betonos területen kellett a katonáknak a sátrakat felállítaniuk, de együttműködve a kórház karbantartóival, úgynevezett „dűbelezéssel” sikerült az aszfaltba rögzíteniük azokat.

A sátorépítést megtekintette dr. Tamás László János, az intézmény főigazgatója. A sátor a későbbiekben, a kórház igényei szerint akár előszűrő pontként is funkcionálhat.

Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó