A kaviár költséges finomság, ára az előállítása miatt magas. A védett tokfélék sok törődést és gondozást igényelnek, a halakat szigorú körülmények között tartják ezekben a medencékben. Ügyelnek az oxigénmennyiségre és a hőmérsékletre is. Az ikrákat csak leölésükkel lehet kinyerni, így szükséges, hogy 6-8 évente újra szaporítsák a halállományt. A szövetkezet termelői előállításában 1000-1500€ a kaviár kilója.
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
NEKED AJÁNLJUK
A vakáció kezdete előtt egy hónappal indul a balatoni vasúti előszezon
Május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start. A június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak a déli parton a...