Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kémiai szúnyoggyérítés lesz pénteken

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 7-én, pénteken földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti óráktól dolgoznak.

Július 7-én, pénteken a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Rába töltés

Bécsi út – Nép utca – Sziget – Újváros töltés

Pinnyédi töltés

Aranypart – Hédervári út – Újfalusi töltés

Sárás

14-es út Sárás II. – Széchenyi híd között

Révfalusi töltés

Bácsa töltés

Külső Bácsai út – Bárka út

Győr-Károlyháza

Dózsa major

Győrszentiváni ártér

Győrszentiván kertváros

Likócsi ártér

Vagongyár

Kiskút liget

Ménfőcsanak (régi 83.as számú út melletti fás-nádas terület)

Pápai út

Nádorvárosi temető

Serfőző dombi dűlő

Sashegy

 

ULV technológia

Gyirmót horgászfalu

Gyirmót

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.