Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kényszerleszállást hajtottak végre

Kényszerleszállást hajtott végre a péri reptér közelében egy bajba jutott kisrepülőgép. 

Sikeres országos gyakorlatot hajtottak végre a kijelölt kutató-mentő egységek október 19-én. Ugyanis kormányrendelet írja elő, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak évente egy alkalommal szakmai továbbképzést és gyakorlatot kell szerveznie azoknak a szervezeteknek, amelyeknek egy bajba jutott légi jármű mentésében lehet feladatuk.  Idén Győr-Moson-Sopron megye adott otthont a tréningnek.

A gyakorlat eseménysora alapján a légi jármű utasai megsérültek, ketten pedig el is tévedtek a környéken miközben segítségért indultak. A közös munkát a katasztrófavédelem, a honvédség, a rendőrség, a mentőszolgálat, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat és a Győr-Pér Repülőtér Kft. végezte. A gyakorlat egy forgatókönyv szerint zajlott. A műszaki mentésben a győri, pannonhalmi, lébényi és kisbéri hivatásos tűzoltók és a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vett részt.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt a felkészültségük és a felszereléseik ellenőrzésére, valamint a kutatási-mentési feladatokat és a taktikai ismereteiket is gyakorolhatták az eseményen.