Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Keresik a vállalkozót a győri MCC központ felújításához

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egykori szállodát 1978-ban építették a Rába Magyar Vagon és Gépgyár számára. A kiemelt védettségi területen lévő „kis Hilton” elismert belsőépítészek és neves képzőművészek munkáját dicséri. Ma a Mathias Corvinus Collegium győri központjának ad otthont.

A Káptalandombon lévő épület felújítása nem építési engedélyhez kötött beruházás, mert rendeltetése, használati módja nem változik, a munkát mégis különös gonddal kell elvégezni, írja a Magyar Építők. A szakportál szerint szükség van a létesítmény teljeskörű épületgépészeti elektromos és építészeti felújítására az épület 65 százalékában korszerű gépekkel teljes hálózati kialakítással, de szeretnék elvégezni a belső elektromos hálózat teljes rekonstrukcióját és bővítését is. 

A cikk kitér arra is, hogy a gépészeti és elektromos korszerűsítésnek az épület egészét ki kell szolgálnia függetlenül attól, hogy ez a mostani fejlesztés nem terjed ki a központ egész területére, így nem újítják fel a szobaegységeket, az uszodateret, illetve nem építik be a tetőteret sem.

Épületgépészeti és elektromos szempontból azonban cserék és átalakítások nélkül kell lehetőséget teremteni a későbbi felújításokra, illetve funkcióváltásra is. 

Kép forrása: MCC