Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A családi házas és kertvárosias övezetekben nagy népszerűségnek örvendenek a fix telepítésű, valamint a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek feltöltése a megszokott napi vízigényekhez képest nagy vízfelhasználást igényelnek. A Pannon-Víz tanácsai a következők. 

A meleg hónapokban megnövekszik a víz felhasználása és ha egy időben sokan, hirtelen töltik fel medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát befolyásolhatja. Előfordulhat hálózati nyomásingadozás, a víz áramlásának megváltozása, mely a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

Azt kéri a szolgáltató, hogy a kerti medence feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben, 2-3 napra tervezzék. Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

Forrás: Pannon-Víz
Fotó: Storyblocks