Olasz forró csokoládé
Hozzávalók:
350 ml tej, részletekben
8 g kukoricakeményítő
6 g kakaópor
egy csipet só
1/4 tk. vanília kivonat
40 g étcsokoládé
40 g tejcsokoládé
25-31 g porcukor
125 ml hideg habtejszín
1 ek. cukor
csokireszelék
Elkészítés:
Egy lehűtött tálban verd fel a habtejszínt a cukorral, amíg kemény nem lesz. Fedd le és mehet a hűtőbe.
A kétféle csokit darabold fel. Tedd félre.
Egy kis tálba öntsd bele a kukoricakeményítőt 60 ml tejjel. Tedd félre.
A maradék tejet öntsd egy lábasba, és keverd hozzá az átszitált kakaóport a porcukorral (utóbbi mennyisége attól függ, mennyire szeretnéd édesre).
Középalacsony hőfokon melegítsd fel a keveréket, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüld a csomósodást. Forrald fel, vedd le a hőfokot és add hozzá a kukoricakeményítős mixet állandó keverés mellett. Addig keverd, amíg az egész jól el nem oszlik, az ital pedig besűrűsödik.
Add hozzá a csipet sót és a vaníliát.
Vedd le a tűzről, és most keverd bele a csokikat addig, amíg teljesen el nem olvadnak, és egy sima, selymes, sűrű forró csokoládét nem kapsz.
Öntsd bögrébe, halmozz a tetejére a tejszínhabból és szórd meg a tetejét csokireszelékkel.
A Simpson-család – A film ikonikus forró csokija
Hozzávalók:
2 rész teljes tej
1 rész tejszín
1 rész sűrített tej
1/2 bögre kakaópor
1/2 bögre 70%-os étcsokoládé
1/2 bögre cukor
csipet só
tejszínhab
csokireszelék
nápolyi
mályvacukor
Elkészítés:
Önts egy lábasba 2 rész teljes tejet, 1 rész tejszínt és 1 rész sűrített tejet. Forrald fel folyamatos keverés mellett. Forró legyen, de még ne forrjon.
Add hozzá a kakaóport, majd az étcsokoládét és keverd össze. Add hozzá a cukrot is, majd keverd addig, amíg minden fel nem olvad.
Mehet bele a csipet só. Ha szeretnél extrázni most hozzáadhatsz fahéjat vagy egy kis instant kávéport.
Töltsd ki egy bögrébe az italt. Fújj a tetejére tejszínhabot. Reszelj rá csokit. A tejszínhabba tegyél egy szelet nápolyit, aminek a tetejére nyomj még egy kis tejszínhabot. Ennek a tetejére tegyél egy darab mályvacukrot és égesd meg egy kicsit.
Forró csoki bomba
Hozzávalók:
1 tábla csokoládé
forró csoki por
mályvacukor
tej
gömb alakú szilikon forma
Elkészítés:
Olvassz meg egy tábla csokit: ez lehet többféle csokoládé keveréke, vagy szimplán egy adag tejcsoki.
A szilikon formába kanalazz egy adag olvasztott csokoládét, és oszlasd el egyenletesen a gömbben. Tedd a hűtőbe, amíg meg nem dermed. Ezután mehet bele még egy réteg.
Amikor szilárd, óvatosan szedd ki a formából.
Egy tányért óvatosan önts le forróvízzel, és töröld le. Ez lesz az, amin megolvasztod a gömbök szélét. Rakd rá a félgömböket egyesével, és a megolvadt széleket ragaszd össze, miután megtöltötted az egyik felet a forró csoki porral és a mályvacukrokkal.
Töltsd magadnak egy bögrébe forró tejet, és dobd bele a forró csoki bombát.