Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közeledik 2022. november 29., a #GivingTuesday (#AdakozóKedd) vagyis az Adományozás napja. A kezdeményezést eredetileg Amerikában hívták életre a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására.

Szerették volna felhívni az emberek figyelmét, az ünnepi nagy bevásárlások közepette, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal segítsék őket.

Az #AdakozóKedd nemzetközi nevén #GivingTuesday kampányt a NIOK Alapítvány 2014-ben indította útjára hazánkban, mert fontosnak tartották, hogy hazánkban is megteremtsék az adományozás napját. 

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) immár 27 éve foglalkozik azzal, hogy segítse és fejlessze az adományozást, a civil szervezetek támogatását, és ehhez számos projektet, kampányt hívott már életre.

Kampányaikkal igyekeznek minél több embert adományozásra, a civil szervezeteket pedig saját ötletek megvalósítására buzdítani. 2017-től a NIOK Alapítvány lett a #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete.

Idén a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) is csatlakozott az #AdakozóKedd 2022 mozgalomhoz.

Részletes információkat az adakozokedd.hu honlapon találtok.