Két akadémista kapott profi szerződést az ETO-nál

Újabb két tehetséges akadémista kapott profi szerződést a WKW ETO FC Győr labdarúgócsapatánál, Erdei Milán és Szalka Máté személyében.

Az ETO FC, folytatva a megkezdett utat, két újabb Fehér Miklós akadémistának ajánlott hosszú távú profi szerződést, amit a játékosok alá is írtak.

A két támadó játékos, a 17 éves Erdei Milán és a 18 esztendős Szalka Máté, az utánpótlásban nyújtott kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően írhattak alá szerződést az NB II-es csapathoz. Korábban egyébként már több fiatal tehetség is kiérdemelte a felnőtt gárda tagságát, így Farkas Balázs, Vitális Milán, Pereira Americo, Kerkez Milos, Márton Adrián, Múcska Viktor, Szabó Tamás, Ruisz Barnabás és Sipőcz Bence.

Szalka Máté remek formának örvend, jelenleg az U19-es korosztályban vezeti a bajnokság góllövőlistáján. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Ajka ellen szerepet kapott Csató Sándortól, és negyedórát a pályán töltött a felnőtt csapatban.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál kaptam életem első profi szerződését. Keményen fogok dolgozni, és azon leszek, ha lehetőséget kapok, akkor azt eredményes és jó játékkal megháláljam.

Erdei Milán már több alkalommal is pályára léphetett az NB II-es csapatban, aki korábban Kazincbarcikán kezdőként kapott lehetőséget, amivel élni is tudott, hiszen Berki Istvánnak gyönyörű gólpasszt adott.

– Mikor félévvel ezelőtt ide kerültem Győrbe, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat fogok fejlődni és előre lépni. Sok edzésen vettem részt az első csapatnál, amivel kiérdemeltem, hogy tétmérkőzésen is szerepet kapjak. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy itt kaphattam hosszú távú szerződést, remélem minél előbb meg tudom hálálni ezt a hatalmas lehetőséget.

Híradó főszerkesztő, riporter