Két sérüléssel járó kerékpár baleset is volt tegnap Győrben

Kerékpárbaleset Győr
Két sérüléssel járó kerékpár baleset is volt tegnap Győrben

A tegnapi napon a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két kerékpárbaleset is történt Győrben.

A rendőrségi közlemény szerint: Egy nő közlekedett kerékpárjával 17 óra 17 perckor a Batthyány téren, a járdán, amikor haladása során kihajtott egy, a Lukács Sándor utca felől érkező személyautó elé. A gépkocsi vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és autója elejével nekiütközött a biciklisnek, aki a baleset következtében megsérült.

A másik baleset az Egyetem téren történt este 6 előtt. Egy kisgyermek a kerékpár útról át akart kelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor is a Jedlik Ányos hídról lehaladó autó elé hajtott. A kerékpáros nem vette figyelembe az elsőbbség adásra kötelező táblát, ezért összeütköztek. Az ütközés következtében a fiú megsérült.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedés résztvevőinek figyelmét a közlekedési szabályok kötelező betartására:

  • Ha valaki kerékpárral közlekedik, fontos, hogy a KRESZ-nek az ide vonatkozó fogalmaival, és a szabályokkal tisztában legyen.
  • Az őszi megváltozott látási- és fényviszonyok miatt különösen fontos a jó láthatóság, észlelhetőség.
  • Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút, akkor a kerékpárosnak kötelező azt használnia. Az úttestre felfestett kerékpársáv esetén tilos a sávon kívül, esetleg a járdán haladni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpár baleset Győrben Kerékpár baleset Győrben

szerkesztő, riporter, online felelős szerkesztő