Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Két kategóriában is díjazták az Audi Hungariát

Az Audi Hungaria vehette át idén a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjat, a vállalat az elismerést az autópari gyártó kategóriában is magáénak tudhatja.  

Közleményükben azt írják, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a PwC Magyarország által végzett, egyúttal a díj alapjául szolgáló online felmérés a 16 és 26 év közötti munkavállalók munkahely-választási preferenciáit tükrözi. Az Audi Hungaria az összesítésben a legvonzóbb magyarországi munkahely.

„Nagy öröm számunkra, hogy az Audi Hungaria nemcsak a hazai autóipar legvonzóbb munkáltatója, hanem Magyarország legvonzóbb munkáltatója is. Számunkra kiemelten fontos, hogy innovatív munkahelyi környezetet teremtsünk, vonzó javadalmazás mellett a jövő generáció számára is perspektívát és vonzó karrierutakat kínáljunk. A Magyarország Legvonzóbb Munkahelye abszolút díj, továbbá iparági díj nagy elismerés számunkra, mely bizonyítja, hogy vállalatunk folyamatosan lépést tart a munkaerőpiac változó elvárásaival és az ország legvonzóbb vállalatai közé tartozik.”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat jelenleg csaknem 12 000 munkatársat foglalkoztat, míg a szolgáltató cégeken és a beszállítókon keresztül több mint 50 000 embernek biztosít munkahelyet, amivel a négykarikás gyártó a magyar járműipar legnagyobb munkáltatója. Az Audi Hungaria munkatársainak csaknem 30 éve biztosít stabil munkahelyet és hosszú távú szakmai perspektívát. Ezt bizonyítja, hogy évek óta évente több száz, idén több mint 350 munkatárs ünnepli Audi Hungariás karrierjének 15 éves, valamint 600 fő 25 éves jubileumát, közölte a vállalat.

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció oktatására és képzésére is. A szakmai utánpótlásnevelés fontos építőelemét képezi a duális szakképzés, a győri Széchenyi István Egyetemmel közös duális felsőfokú képzés, valamint az Audi Hungaria gyakornoki programja, melynek keretein belül évente mintegy ezer hallgató végzi szakmai gyakorlatát a vállalatnál.