Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ketaminnal bukott le, fegyház lehet a vége

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tatabányai Törvényszék kábítószer birtoklása miatt öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit. A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés helybenhagyását indítványozza. 

A férfi még 2016 novemberében ismerkedett meg egy szlovák állatorvossal, és megkérte, hogy szerezzen neki ketamint tartalmazó állatgyógyászati szert. Az állatorvos felvette a kapcsolatot cseh kollégájával, és tőle 10.000 euróért vásárolt a hatóanyagot tartalmazó készítményből. Ezután az orvos a 99 db ampullát Szlovákiában átadta a magyar férfinak, aki azokat autója hangfalaiban elrejtette, hogy Magyarországra csempéssze. A vámhivatal munkatársai azonban résen voltak. A határátkelőhelyen igazoltatták, keresőkutya segítségével pedig lefoglalták a tiltott szert, melynek hatóanyaga több mint húszszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami felett ez a cselekmény a legsúlyosabban minősül. 

A Tatbányai Törvényszék ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, ezért a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség
Illusztráció: Pixabay