Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Te hallottál már a Tabánról? Most mindent megtudhatsz az egykori Budapesti városrészről, hiszen kultúrtörténeti album jelent meg róla.

Képek és írások

A kiadvány időrendi sorrendben mutatja be a közel százötven korabeli fényképet és írást, amely a korabeli Tabánt mutatja be. Mindegyik egész oldalas fénykép mellett egy-egy írás található (újsághír, hír, visszaemlékezés, novella, tanulmány, jegyzőkönyvrészlet). A megjelent fényképek készítői között vannak híres fotográfusok és amatőr fényképészek is.

Két évig tartott összerakni a könyvet

A kutatómunka és a kötet összeállítása két évig tartott és az volt a cél, hogy létre jöjjön egy olyan könyv, amely időutazást nyújt mindazoknak, akik kezükbe veszik. A könyv készítői egy különleges városi sétára invitálnak ezzel a könyvvel.

Érdekességek és rejtélyek

A könyvet olvasva és nézegetve megtudhatjuk, hogy kik voltak a donajégerek, mi történt Krúdy Gyula halálának napján, melyik festő lakott a Tabán temetőjének egy kriptájában, vagy hogy miért érte meg éjszaka édességet árulni.

A könyvből a legfontosabb kérdésre is választ kaphatunk; miért bontották le a Tabánt.

 

Kép: fortepan