Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Kicsapódó láng okozott sérülést

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök délután Győrben egy denaturált szesszel működő látványkandallóból kicsapott a láng és meggyújtotta a közelben lévő kanapét, valamint a tulajdonos az arcán, a nyakán, a kezén és az alkarján égési sérüléseket szenvedett.

 

Mindig járjunk el körültekintően, amikor a kandalló ajtaját kinyitjuk. Amennyiben az égés nem fejeződött be oxigénhiány miatt és az ajtó kinyitásakor hirtelen jut oxigén a kandalló belterébe az éghető gázok és gőzök mellé, akkor a beáramló friss oxigén hatására ezek a gázok, gőzök meggyulladnak és szúróláng formájában kicsapnak a nyíláson. A szúróláng égési sérüléseket okoz, ezért az ilyen helyzetek elkerülése érdekében soha ne álljunk a nyílás elé, hanem inkább tartsuk az ajtót magunk előtt, amikor kinyitjuk a kandallót. 

Ezen felül felhívjuk a figyelmet, hogy mindig olvassák el és tartsák be a gyártó által mellékelt használati utasításban foglaltakat. 

 

Fotó: Illusztráció