Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Kikaptak kosarasaink Franciaországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A továbbjutásról már lemaradt Serco UNI Győr kikapott a francia Basket Landes vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

 

A Győr már továbbjutási esélyek nélkül érkezett meg Mont de Marsanba, mivel 1/9-es győzelmi mérleggel sereghajtó volt a B csoportban. Cziczás László együttese egyetlen sikerét éppen a Landes ellen aratta októberben 79-66-ra. A Rába-partiaknál a napokban hathetes kényszerszünet után visszatért az amerikai Kristine Anigwe, így a gárda immár sérültek nélkül utazott Franciaországba.

A szerdai meccs első negyedét kézben tartotta a Győr, főként a válogatott csapatkapitánya, Dubei Debóra révén. A vendégek másfél negyed alatt hét triplát dobtak be, a nagyszünetben 42-44 volt az állás, a magyarokat erősítő kanadai Bridget Carleton ekkor a mezőny legjobbjaként 12 pontnál tartott.

Fordulás után a házigazdák egy 17-4-es rohammal faképnél hagyták a visszaeső zöld-fehéreket, az utolsó negyed 65-55-ről indult. Ebben már nem tudtak újítani a vendégek, így elszenvedték tizedik vereségüket a kontinentális elitben. A Győr jövő szerdán a lengyel Polkowicét fogadja.

Eredmény, 11. forduló, B csoport:

Basket Landes (francia)-Serco UNI Győr 83-75 (25-26, 17-18, 23-11, 18-20)

A magyar csapat legjobb dobói: Carleton 17, Anigwe 15, Slocum 13, Dubei 11, Goree 11