Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Kiskorú lányt kényszerítettek prostitúcióra Tatabánya közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádat emelt hat személlyel – öt férfi és egy nő – szemben szexuális visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt. A vád középpontjában egy 13 éves kiskorú áll, akiről az ügyészség szerint a gyanúsítottak prostitúcióra kényszerítették.

 

A tárgyidőszak 2022. október 29. és november 10. közé esik, amikor a vád szerint a gyermekotthonból megszökött jelen ügy sértettjét egy Tatabányától nem messze fekvő településen befogadták. Ott az elkövetők lakhatást és ellátást ajánlottak cserébe a lánynak, ha hajlandó prostitúciós tevékenységet végezni. A dokumentumok szerint ebben az időszakban az egyik férfi – a sértett hozzájárulásával – több alkalommal is szexuális kapcsolatba lépett vele. A nő egyik férfi ismerőse – aki nem tudott arról, hogy a sértett még kiskorú -, illetve a nő felhívtak egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a sértettel, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik. Az érintett két férfi tisztában volt a lány korával, és 50.000, valamint 15.000 forintot fizettek a cselekményért.

Az ügyészség vádiratában a férfiakkal szemben szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott. Azokkal a férfiakkal szemben, akik a sértettet közvetítették, felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség. Továbbá indítványozta, hogy tiltsák el őket minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alattiakkal kerülhetnének kapcsolatba.