Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján

Forrás: gyor.hu

Ősz Gábort, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóhelyettesét, Zádorvölgyi Lászlót, a Győri Balett balettmesterét és Radicsné Csőre Andreát, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatónőjét is kitüntették a városi Kultúra Napi ünnepségen.

A kultúra napi ünnepségen Fekete Dávid alpolgármester úgy fogalmazott: „A magyar kultúra Győrben is kiemelkedő jelentőséggel bír. Ez a város, kiváló alkotók, elkötelezett művészek és nemzetközi színvonalú társulatok otthona. Ráadásul ebben a városban a művészeti képzés is magas szintű, így szinte kézzel fogható az áramlás, ahogy a már érett művészek továbbadják a tudást az új generációknak, és ahogy felcseperedve maguk is alkotóvá, a kultúra teremtőivé válnak.”

A Győr művészetéért díjat Ősz Gábor, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóhelyettese vehette át és ugyanezt a díjat kapta Zádorvölgyi László, a Győri Balett balettmestere a kulturális életében végzett kimagaslóan eredményes művészeti tevékenységük elismeréseképpen.

A Győr Közművelődéséért díjat Radicsné Csőre Andrea, az Újvárosi Művelődési Ház igazgatónője kapta a város kulturális életében végzett kimagaslóan eredményes közművelődési tevékenységéért.

Villányi László költőnek pedig „A Győri Városháza Ezüst Emlékérmét” ítélték oda, aki 1990-től 2020-ig a Műhely című folyóirat főszerkesztője volt.

Híradó főszerkesztő, riporter